En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faziletli direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek sinein mutasavvertır.

Kullanılacak erkek sayısı 100 kişbol aşan yerlerde ve kesinlikle son çıkış kapılarında PUSH BAR veya PANİK BAR olmalıdır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla alay malay sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok kesifı teftiş altında tutulmaktadır.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı genellikle 60 zaman, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Ayrıca, evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, mütenasip şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunduğu standartlar çizelgesine göre yangın merdiveni imal geçirmek ve montajını etkili olmak binaların yangından korunması ciğerin elzemdir.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, bapnın tatminkâr standartlara ve yönetmeliklere tatminkâr olup olmadığını sınırlamak sinein etiket ve sertifikalar kontrolör edilmelidir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği için size bilgi verecektir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle de koskocaman binalarda olması kişilerin Yangın Merdiveni Kapısı dirilik kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın yönetmeliğinde anlatım edilmiş olduğu üzere kapıların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bapların tabiatıyla kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Hızlı Ulaşım: Baplar kolay açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya mevla olmalıdır. Bu sayede ivedi durumlarda tahliye işlemlemleri seri bir halde binalabilir.

Yangın merdiven kapısının en bariz özelliklerinden bir diğeri de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında mevki merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this wiki page